Skip to content

Te Koop: woonhuis Middel 5 1551 SM Westzaan

Verkocht o.v.

Bezichtiging plannen

€ 375.000,- k.k.

  1. Home>
  2. Woningen>
  3. Koop Westzaan Middel 5

Droom jij ook van bloeiende seringen en scharrelende kippetjes? Van een wandeling over je eigen erf? De polder in varen vanaf je eigen huis? Van de ultieme vrijheid? Van rust en ruimte?
Dan moet je snel verder kijken naar de foto’s van de uitgestrekte achtertuin van deze woning aan de Middel in Westzaan. Deze helft van dubbel woonhuis markeert het pittoreske deel van lintdorp Westzaan, de Middel slingert zich dwars door de weilanden en veenweidegronden. Langgerekte percelen getuigen hier van het goede leven.

De woning is bescheiden van afmetingen, zeker in vergelijking met de achtertuin van 980 m2 (!) maar dat zien we vaker in een dergelijke landelijke omgeving. Wonen is lang ondergeschikt gebleven aan de werkfunctie. Achter de woning ligt een grote loods (ruim 17 bij 5 meter) waar uiteenlopende bedrijven hun domicilie kunnen vinden, oftewel de ideale stek voor een zzp’er!

De woning, een helft van dubbel woonhuis met twee slaapkamers en een uitbouw, is altijd uitstekend bijgehouden en voldoet prima aan de gestelde wooneisen. Wij kunnen ons echter voorstellen dat de nieuwe bewoners hier een droomplek gaan creëren. Zonder terughoudendheid kunnen zij dit in hun eigen tempo doen, alles functioneert prima dus er kan gewoond worden. De fundering vraagt wel aandacht, herstel is nog niet direct nodig maar als er toch verbouwd gaat worden…
Nu zijn er beneden een woonkamer, die verbonden is met de leefkeuken, maar ook een badkamer. Die bevindt zich in de houten aanbouw, net als het separate toilet. Boven zijn twee slaapkamers, de dakkapel heeft de leefruimte hier aanmerkelijk vergroot. Boven is nog een separaat toilet met een wastafel.

Indeling woning:
Begane grond: entree, hal met meterkast. Berging met aansluitingen wasmachine en -droger. Woonkamer met opstelplaats houtkachel (voorzien van rookkanaal). Open verbinding met leefkeuken. Werkblad in hoekopstelling, ingebouwde gaskookplaat met wasemkap en vaatwasser. Gesloten trapopgang. Houten uitbouw met hal, toilet met fontein en badkamer met douchecabine en wastafelmeubel. Achterdeur.
Eerste verdieping: overloop. Slaapkamer met bergkasten achter het dakbeschot. Opstelling CV-installatie (2017). Tweede slaapkamer met schuifwandkast. Tweede badkamer met wastafel en toilet.

Indeling buitenruimte:
Voortuin met oprit naar achteren. Zonneterras achter woning. Ruim 17 meter lange loods met dubbele openslaande deuren aan de voorzijde en 2 zijdeuren. Hek naar achtertuin (980 m2). Tweede houten schuur (meer dan 23 m2) met dubbele openslaande deuren.
Gelegen aan water met een botenhuis.

De Middel is een dorpslint dat loopt van het dorpscentrum van Westzaan tot aan Wormerveer. Deze woning ligt aan het begin, nog vlakbij alle voorzieningen van het dorp. Kinderen fietsen in vijf minuten naar de basisschool, forenzen rijden in een paar minuten op de snelweg. De supermarkt, huisarts, sport en spel liggen allemaal onder handbereik, net als de stadsgenoegens. Rust, ruimte en de kans hier wonen en werken te combineren. Uniek!

Bijzonderheden:
– perceeloppervlakte 1490 m2 eigen grond;
– woonoppervlakte 70 m2, inhoud 267 m3;
– oppervlakte loods en schuur 108 m2;
– CV-installatie in 2017 vervangen;
– heerlijk vrije plek tussen stedelijke bebouwing;
– aanvaarding in overleg.

  • 70 m2
  • 1.490 m2
  • 2

Kenmerken Middel 5

Overdracht

Koopprijs€ 375.000,- k.k.
Aanvaardingin overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte1.490 m2
Gebruiksoppervlakte woonfunctie70 m2
Inhoud267 m3

Bouw

Soorteengezinswoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1921
Dak typezadeldak
Isolatievormendakisolatie, muurisolatie

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2

Om de zonnegrens te bekijken dient U eerst de cookies te accepteren.

Maandlasten

U dient eerst de cookies te accepteren alvorens u de maandlasten kan berekenen

Ligging

Vergelijkbaar woningaanbod